is zelfgemaakte chocoladepudding
op valentijn
in versierde bekertjes
jummie!
(klik hier voor de hits op marktplaats
en hier voor een vernieuwde versie)
het kookboek van de amsterdamse huishoudschool
75 g maizena
50 g cacao
100 gr suiker
1 l melk
1 zakje vanille suiker
zet een puddingvorm vol koud water
meng maizena, cacao en suiker
maak dit mengsel aan met koude melk (goed roeren!)
breng de rest van de melk aan de kook
schenk het cacao mengsel voorzichtig in de kokende melk
breng opnieuw aan de kook
laat ongeveer 3 minuten koken (blijven roeren!)
laat het water uit de puddingvorm lopen
vul de puddingvorm met het mengsel
ik strooi er poedersuiker overheen tegen velvorming
laat de pudding een paar uur koud en stijf worden (in de koelkast, of afgedekt buiten)
je kunt de pudding ook in kleine schaaltjes maken
of bijvoorbeeld in papieren bekertjes die je met een wikkel kunt versieren
de zegeningen van deze week:
71. de pudding!
72. de pudding die nog in de koelkast staat voor vandaag ;)
73. de tulpen die nog steeds mooi zijn
74. de lach van een oude broeder met anna op schoot
75. psalm 91 rond een begrafenis
76. plannen voor een vouwwagen vakantie
77. primula en viooltjes in de potten
78. zelfs in fryslan komt er bollengroen in de tuin
79. al die leuke ideetjes uit de eva ook op internet kunnen bekijken
Mjammie, chocolade altijd goed.
BeantwoordenVerwijderenGroeten Herma