dat gelukkig goed gelukt is!
ik probeer minder 'witte' producten te gebruiken:
witte bloem, witte suiker
in plaats daarvan volkoren bloem
en natuurlijke manieren van zoeten
met bakken is dat nog niet altijd gemakkelijk!
deze week probeerde ik een appeltaart zonder suiker
dat werd een stoofpeertjestaart ;-)
het recept komt van jente en ik heb het dus wat aangepast
deeg:
- 250 gr volkoren bloem met wat bakpoeder (ipv zelfrijzend bakmeel)
- 125 gr havermout
- 200 gr gesmolten boter
- groot handje rozijnen, geweld in diksap (heb geen maten opgenomen, beetje op gevoel gedaan) en daarna met de staafmixer gepureerd
- snufje zout
vul een taartvorm met de ene helft en kies dan een vulling.
ik had een stuk of 8 stoofperen, gekookt met port, stevia, citroensap en kaneel.
bovenop de tweede helft van het deeg.
dan ongeveer 60 min op 150 graden in de oven
wij vonden het erg lekker!
Ik heb je recept gedeeld op de FB-pagina van De Natuurrijke Keuken :-) Ga de taart ook gauw zelf maken. Zie www.facebook.com/denatuurrijkekeuken.
BeantwoordenVerwijderen