vrijdag 9 april 2010

pasen!

haha; het is al bijna een week na pasen, maar ik kan het toch niet laten een berichtje over ons paasfeest te plaatsen! dus doe ik het maar...

na al die weken via bijbellezen en knutselen toeleven naar Goede Vrijdag en Pasen, was het heerlijk dat het ook echt Pasen was. dat we konden zeggen: de Heer is waarlijk opgestaan!
we gingen 's ochtends naar de kerk; een lange maar erg prachtige kerkdienst waarin ook 3 kinderen werden gedoopt. in de oude kerk werden toetreders ook altijd in de paasnacht gedoopt; dus het was mooi om deze baby's juist op Pasen onder te dompelen in het nieuwe leven, in Christus zelf.

daarna kregen we vrienden op bezoek.
we aten heerlijke kwarktaart; dit recept.

samen met de kinderen heb ik 'm gemaakt; dat was een leuke voorbereiding van de paasdag. (totdat Boaz een kommetje water voor de gelatine over de bodem in de taartvorm goot... ik heb 't maar 'afgegoten' en ben vrolijk verder gegaan... de dag erna bleek het een prima bodem!)

de kinderen maakten met elkaar paasbroodjes, met een gat erin (het open graf).
(ik heb daar trouwens gewoon kant en klaar croissantdeeg voor gebruikt en spekkies uit een grote zak)

's avonds kwamen er plotseling nog 4 volwassenen en 4 kinderen eten. eten bij elkaar leggen en genieten! het was de canadese familie scholtens; hier kun je hun weblog zien.

het was zo bijzonder om te zien hoe onze kinderen met elkaar speelden. ze konden elkaar echt niet verstaan; maar ze hadden zo'n plezier met elkaar!

tenslotte zongen we nog samen bij de piano en ook dat was erg leuk. de canadese kinderen zongen hun favo paasliedje in het engels; met gebaren erbij. en daarna zongen wij 'lees je bijbel, bid elke dag' en keken zij lachend hoe boaz enthousiast meedeed en meezong.

bijzonder om zo elkaar te ontmoeten, in elkaar een broer en een zus te herkennen en een stukje leven te delen!
ik denk dat het voor kinderen ook bijzonder en belangrijk is. de vreugde van het spontane, de ontdekking van geloof in alle talen. en gewoon het plezier dat je met elkaar kunt hebben!

natuurlijk gingen onze kinderen veeeel te laat naar bed en zaten wij om kwart over negen enigszins uitgeteld op de bank - maar we hebben een heerlijke feestdag gehad; vol van de vreugde van de opstanding en het nieuwe leven!

de kinderen vonden het zo leuk dat ze de volgende morgen nog wel even op de fiets wat vergeten spullen wilden terugbrengen om nog even 'met die leuke engelse kinderen te kunnen spelen'...

deze week wil ik onze viertafel opnieuw inrichten. het wordt nu eindelijk wel tijd voor een lentetafel!

2 opmerkingen:

  1. Wat heb je toch een prachtige foto's! Leuk om zo mee te lezen met een ander christelijk gezin.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. haha laat de helft van deze foto's nou van de gastfamilie van de familie scholtens zijn...
    maar dank je voor het compliment; ik probeer meestal wel speciaal voor mijn blog te fotograferen...

    BeantwoordenVerwijderen