maandag 18 april 2011

ervaringen leesroosterHartelijk bedankt weer voor het mooie materiaal. Daar zit een hoop tijd in!
Ik moet trouwens zeggen dat ik het voor ons zelf ook erg leerzaam vindt. Ben heel benieuwd naar het nieuwe thema ‘maaltijd’. Daar wil ik al een tijdje meer mee doen!
Wij gebruiken het hier aan tafel dagelijks. Dat is niet altijd makkelijk. Op de één of andere manier heeft onze dochter van 7 besloten dat Het Boek te moeilijk voor haar is. Dat is niet zo hoor, ze is behoorlijk talig en pikt het best op. De andere twee (11 en 13) zijn er niet altijd bij ivm sporten, dus die missen een beetje de lijn.
Ik heb nu wat you-tubefilmpjes van te voren uitgekozen (die jij tipt) en wil die gaan inzetten. En misschien moet ik het zelf iets beter voorbereiden ;-)

* * *

Onze dochter vindt haar eigen mapje trouwens super stoer en vindt het kleuren en symbool uitknippen en in de boom hangen vooral zo leuk!


* * *


Bedankt voor steeds je leesroosters.
Ik had het voornemen ze te gaan gebruiken, maar ik moet eerlijk zeggen dat we dat toch niet gedaan hebben. We hebben, naar aanleiding van je site, wel een andere vorm van toeleven naar Pasen gevonden.
Elke avond zingen we met elkaar, plakken de sticker op de vastentijdkalender en gooien het steentje wat staat voor onze zonde en pijn, weg.
Af en toe vergeten we het moment bijna, bijv. als 1 van ons weg moet en alles wat sneller moet dan normaal. Maar onze kinderen zullen ons er zeker aan herinneren dat we 'de sticker en het steentje' nog moeten doen.
Aan tafel voor die tijd lezen we dan uit de bijbel en bidden, maar daar zijn we ons eigen ritme in blijven volgen. Een mooie stille week gewenst een een heerlijk paasfeest, want Hij is opgestaan!

* * *

We hebben het rooster een aantal weken onder de ouders in onze gemeente verspreid en de reacties die we krijgen zijn positief. Dat het mooi is om samen te lezen, om de lijn van Gods plan zo door de Bijbel heen te zien. Je weet het vaak wel, maar om het zo te lezen zet je er weer extra bij stil. Voorin de kerk hebben we een grote tak opgehangen waarin de symbolen van die week hangen. Als je de kerk inkomt staat er een kleine viertafel, met een opengeslagen Bijbel, een kruis en een takken met de kleine symbolen. De leesroosters liggen er ook.* * *

De week over het Pesach feest in de bijbel was wel lastig voor onze dochter (6), moeilijker om te begrijpen. De filmstrip was erg leuk, maar de plaatjes waren wel erg klein en dat maakte het kleuren lastiger en ook minder inspirerend. Zelf vinden wij het (als ouders) wel fijn om zo heel concreet naar Pasen toe te leven. Je hebt er enorm veel tijd en energie in gestoken! Heel hartelijk dank daarvoor.

* * *
Een fijn gevoel om wat meer met ons gezin naar Pasen toe te werken!
Onze oudste is bijna 4 en vindt de opdrachten erg leuk.
Gisteren hebben we het over het water uit de rots en het manna gehad.(die moesten we nog even inhalen)
Er hangen nu een paar symbolen in de boom, dat vindt ze toch wel het leukste werkje…gaat erdoor, lintje erin en in de takken hangen!
Ik pas de tekst zo nu en dan wel aan omdat ze nog vrij jong is.
Sommige stukken vindt ik best moeilijk om aan een peuter /kleuter uit te leggen.
Dan pakken we ‘haar’ bijbel erbij en vertel ik het met behulp van de plaatjes een beetje beknopt.
Fijn dat er zoiets is!
Leuk dat je dit rooster hebt gemaakt en zo via je blog veel mensen kan bereiken.
Dat we samen met onze kinderen meer bewuster naar het Paasfeest toe leven.
Meer bewustwording en straks wat meer feestvieren dan dat het zo ineens Paasfeest is.

* * *

Dank voor het bijbelleesrooster. Deze sparen we echter op voor later. Onze zoon Marijn is vier en dus gebruiken we je rooster van vorig jaar. Dat vindt hij erg leuk en bovendien merk je dat dingen blijven hangen zoals wie de echte Koning is. Elke avond mag hij een symbool uitknippen en ophangen aan een lint boven de eettafel. Een mooie manier om toe te leven naar Pasen ook voor ons als volwassenen.


* * *

Bedankt weer voor het nieuwe gedeelte. Wij lezen er met veel plezier uit na het avondeten.
We hebben 3 dochters: 10, 8 en bijna 4. Voor hen allemaal is het leuk.
Onze jongste mag steeds een nieuw rondje kleuren en wordt al helemaal blij als ik de bijbel pak. Ze kleurt ook netjes maar 1 rondje per keer. De andere meiden lezen het bijbelgedeelte voor. De strip werd door de middelste ook intensief ingekleurd. En de stukjes uitleg vind ik erg goed: niet te moeilijk en mogelijkheden om over door te praten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten