donderdag 13 mei 2010

hemelvaart


vandaag is het hemelvaartsdag. voor ons een dag om naar de kerk te gaan. in de kerk was er een kerkdienst met de cursisten van de alpha cursus; gezamenlijk voorbereid. bijzonder!
omdat er geen oppas was, ben ik thuisgebleven.

eerst natuurlijk naar ds. arie vd veer gekeken, (nederland zingt van de EO); vonden de kinderen erg leuk omdat ie vandaag een ballonvaart maakte. boaz werd direct geïnspireerd een kleurplaat van een ballon te kleuren (of mama wel even de tekening kon leveren ;-)

ondertussen bakte ik een citroentaart; naar dit recept.
en alvast wat muffins voor de picknick met onze gemeente die we vanmiddag hadden. we zouden naar het strand in makkum gaan, maar dat leek wat erg koud. uiteindelijk hebben we gewoon in een grote schuur gezeten bij iemand thuis; ook erg gezellig!
leuk om te zien hoe alle kinderen zich vermaken met trampoline, vuurkorf, fietsjes...

toen ds. arie klaar was en de taart in de oven stond, hebben we tijd genomen voor het verhaal van hemelvaart. we lazen dat samen uit de kinderbijbel.
en vervolgens maakten we een werkje; geïnspireerd door deze site.
christi heeft wolken uitgeknipt.
beiden hebben ze een wolk met watten beplakt.
en daarna nog de resterende wolken blauw geverfd.

daarna hebben we ze te drogen gelegd.
en ik moet ze nog ophangen aan een soort mobile.

ondertussen nagedacht over een liedje over hemelvaart.
en weer wist christi het!
een liedje van elly en rikkert:
toen de Heer was opgestaan
is Hij weer teruggegaan
naar Z'n Vader in de hemel
daar kwam Hij vandaan
daar zit Hij nu op de troon om te helpen en te troosten
glorie voor de allerhoogste God
glorie voor de allerhoogste God

we hebben 'm samen gezongen en de cd opgezocht om 'm te luisteren.

en toen kwam lief alweer thuis uit de kerk en was het tijd voor koffie met taart en alles razendsnel in orde maken voor de picknick!

het mooie aan het liedje van elly en rikkert vind ik dat het eindigt met een lofzang op Jezus als de koning van de glorie. dat leert je kinderen (en jezelf) dat hemelvaart niet zozeer een feest van gemis is (gemis ga toch niet vieren?) maar een feest om Jezus te eren die als koning aan de rechterhand van God de Vader heeft plaatsgenomen.

daarnaast is het volgens mij belangrijk om je kinderen te leren hemelvaart en pinksteren aan elkaar te koppelen. in het bijbelverhaal dat wij lazen werd dat mooi gedaan. Jezus zegt dat hij de leerlingen niet alleen zal laten en dat ze moeten bidden om de Geest. dat kun je direct met je kind doen: bidden dat je jezelf niet alleen voelt, maar dat Gods Geest ervoor zorgt dat je ervaart dat Jezus ook in jouw leven Heer en Koning wil zijn.

op de weblog van de canadese ann kun je vandaag nog 5 ideeën voor hemelvaart vinden. ik zal ze even vertalen:
- ga samen naar de wolken kijken (je kunt dus ook wolken knutselen met jongere kinderen; of mooie foto's van wolken maken met oudere kinderen)
- ga vliegeren!
- laat samen ballonnen op
- maak een kadopakket van tuingereedschap; met mooi pakpapier. je kunt dan erbij uitleggen dat de discipelen tot pinksteren moesten wachten voor de gave van de Geest. wij hebben gereedschap nodig om te groeien in geloof - we hebben de Geest nodig.
- lees in Openbaring 4 over de hemel; over de regenboog bij de troon van Jezus. je kunt zelfs een regenboog-taart maken (hier een amerikaans recept)

hebben jullie nog mooie ideeën voor hemelvaart?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten