woensdag 12 mei 2010

vissers van mensen


de afgelopen week heb ik niet geblogd. helaas... ik neem me elke keer voor minstens twee keer per week een stukje te schrijven; maar dat lukt niet altijd.

vorige week waren we een weekje op vakantie; op terschelling. onze 'zomervakantie' ;-)

we hebben genoten van d
e duinen (op
avontuur!); fietsen, lezen, spelletjes, de speeltuin op de camping en natuurlijk van elkaar en de rust!

op zondagmiddag gaan we gewoonlijk ook 's middags naar de kerk (in elk geval 1 van de volwassenen) maar dat kon niet op terschelling. dus deden we na het eten iets
met elkaar: samen een verhaal lezen en iets knutselen.

ik had gekozen voor het thema 'vissers van mensen'.
passend bij het eiland natuurlijk; de dag daarvoor waren we nog bij de open dag van de reddingboot geweest; en we hebben ook veel vissersboten gezien in de haven van west-terschelling.
tegelijk past het bij de tijd tussen pasen en hemelvaart; dan herhaalt Jezus zijn roeping aan de discipelen en geeft ze onderricht.

wij willen ook graag dat onze kinderen leerlingen van Jezus zijn; dat ze luisteren naar zijn roeping en vissers van mensen willen zijn. daarom vond ik het mooi die verhalen te lezen.

eerst zongen we twee liedjes die de kinderen kennen.

uit de kinderbijbel lazen we 2 verhalen:
- de roeping van de eerste discipelen
- de herhaling van die opdracht na pasen

en toen gingen we knutselen: een vissersboot maken!
gelukkig heeft lief jaren als hobby gehad om helemaal zelf boten te bouwen van papier; dus die ging ernstig aan het werk. de kinderen kregen beiden een zijkant van het schip om te versieren en ik knipte plaatjes uit oude libelles die op de boot geplakt konden worden ;-)
er was nog een netje waar wat strandspeelgoed in had gezeten, dus dat kon mooi aan de boot geplakt worden; en we knipten nog wat vissen om erin te hangen.

onder het werkje praatten we nog wat door over het verhaal.
'mensen vangen' klinkt natuurlijk wat luguber; dus we hebben het erover gehad dat dat betekent dat je iedereen over de Heer Jezus wilt vertellen.

en we dachten na over een liedje. christi kwam meteen met eentje; van de cd van 'Simon enzo'. samen hebben we dat liedje gezongen, zo goed als we het ons herinnerden...

Simon en Andreas waren vissers op de zee
maar Jezus vroeg: “hé, volg je Mij?”
en zij gingen met Hem mee
ja, zij gingen met Hem mee

Refr.
Maar niet om vissen te vangen
maar mensen te winnen
voor het Koninkrijk van God
voor het Koninkrijk van God

de boot moest natuurlijk mee naar huis; zonder zeil, dat werd wat lastig.
en hij prijkt nu op het viertafeltje; met een vuurtorenkaarsje - het liedje moet ik er nog bij ophan gen.

morgen is het hemelvaartsdag en dan is er geen creche in onze kerk. dan blijf ik thuis met de kinderen en gaan we ook wat rond hemelvaart doen. ik ga vanavond nog eens op zoek. misschien gewoon een bijbelverhaal + kleurplaat; misschien nog iets spectulairders ;-)

op deze en ook op deze site kun je meer lezen over viertafels en staat ook een leuk idee om te knutselen voor hemelvaart en pinksteren. verder naar beneden scrollend ontdek ik zelfs dat mijn viertafel voor Pinksteren vorig jaar op deze site terecht is gekomen; erg leuk om te zien!

vorig jaar ging mijn allereerste blog over hemelvaart met kinderen; die kun je hier nalezen.

1 opmerking:

  1. Hoi Janneke

    Jullie zijn lekker een weekje weggeweest zo te lezen! Heerlijk samen en dan op een eiland... dat stond ook op ons wensenlijstje voor deze zomer, totdat ik de overtocht-met-auto-en-aanhanger-in-'t-hoogseizoen-tarieven zag... Maar snel een camping in Zeeland dichtbij zee geboekt :-)

    Ik heb je vragen n.a.v. de dennensiroop en inmaken op m'n blog beantwoord, zodat anderen er misschien ook iets aan hebben (of met handige tips komen). Nog een fijne vakantie verder, groetjes Jessica

    BeantwoordenVerwijderen