maandag 15 juni 2009

compassion

Afgelopen vrijdagavond waren mijn lief en ik in Arnhem: natuurlijk voor het concert van Michael W. Smith... En in het voorprogramma het Oslo Gospel Choir!
We waren uitgenodigd door leden van onze groeigroep; het was super om er met elkaar heen te gaan!
Nu is Michael W. Smith ambassadeur van Compassion.
Compassion is een wereldwijde christelijke organisatie voor het sponsoren van kinderen in armoede.
In zijn concert in Arnhem maakte M tijd om de boodschap van Compassion door te geven én om actief nieuwe sponsoren te werven.
Zie hier de link van het You Tube filmpje over het bezoek van M aan Kenia. (ik heb even geen tijd op het helemaal te uploaden)

En daar kom ik in beeld...

Ik schaam me eigenlijk om dit te schrijven. We hebben twee geweldige kinderen van God gekregen en die hebben een prachtig leven vol mooie dingen. We kunnen prima rondkomen. En... ik had al maanden het idee om met Christi samen een sponsorkindje van Compassion uit te zoeken. Maar telkens weer vergeten en niet gedaan.

Hoe gemakkelijk is het om je iets voor te nemen
en hoe moeilijk om het ook daadwerkelijk te doen
Ik denk dan: Heer, ontferm U
ook over mij, met mijn mooie voornemens die ik niet altijd doe

Maar gelukkig is er dan een Michael W. Smith die tijdens een concert de gelegenheid biedt om alsnog sponsor te worden. De papieren en pennen werden ter plekke uitgedeeld en ik heb het ook meteen maar ingevuld.

Wij zijn nu dus sponsoren van Geraldina uit Guatemala.
(haha Christi heeft eindelijk haar felbegeerde 'zusje' ;-)
We gaan haar vast nog beter leren kennen, met de kinderen post versturen
en ik ben natuurlijk erg benieuwd naar een berichtje van haarzelf.
Ik schrijf deze blog niet om nou eens op te scheppen over mijn geefgedrag.
Ik schaam me er juist voor dat het er nu pas van is gekomen.
Ik wil graag reclame maken voor Compassion!

Ik werd zelf mede gestimuleerd om iets als een sponsorkind te doen door een hoofdstuk in het boek "De roeping van het moederschap" van Sally Clarkson.

In het hoofdstuk over dienstbaarheid schrijft ze: "Ik geloof dat Jezus ons allemaal ter verantwoording zal roepen voor het beheer van het goede nieuws dat Hij ons gegeven heeft. Als we willen dat onze kinderen een dienend hart ontwikkelen, dan moeten we onze verantwoordelijkheid zien voor al degenen die zijn als schapen zonder herder. We moeten als gezin anderen bijstaan, opdat onze kinderen uiteindelijk leren dat ze werden geschapen om God te dienen door anderen te dienen." (pag. 163)

Dienstbaarheid gaat natuurlijk over het concreet anderen helpen. Maar ook over het ten dienste stellen van je geld aan anderen.
Mijn dochter van 4 is erg onder de indruk van 'arme kinderen in de wereld'. Ze bidt er vaak voor. Juist daarom nam ik me voor een kind in armoede te sponsoren. Zo kan zij zien dat bidden & werken gelijk opgaat; kunnen we voor Geraldina bidden én haar geld geven.
Ik hoop dat mijn kinderen hierdoor een hart vol liefde voor kinderen over de hele wereld ontwikkelen; maar ook dat ze met hun handen leren uitdelen van al het materiële goed dat wij van God ontvangen hebben.
Tenslotte: Hadasse uit Zeeland heeft een blog met veel aandacht voor Compassion. Binnenkort mag ze voor het EO programma 't Zal je maar gebeuren zelfs op bezoek bij haar sponsorkindje Jonathan. Lees mee op haar blog!

1 opmerking:

 1. Hoi Janneke,

  Gaaf om dit te lezen! Gefeliciteerd met Geraldine, ik wens jullie een fijne relatie toe. Ik weet zeker dat jullie haar veel zullen geven, maar dat jullie ook veel zullen ontvangen!

  Ik vond het ook een superavond en er zijn nu al rond de 550 sponsors gevonden tijdens die avond, dit betekent dat 550 kinderen de kans hebben om uit de greep van armoede te komen in Jezus' naam - gaaf he?

  Nu ik dit zo lees denk ik bij mezelf - wauw; die Janneke is een echte advocate! Wat bedoel ik daarmee?? Ik bedoel daarmee iemand die haar stem laat horen voor kinderen in armoede en probeert zo nog meer kinderen uit armoede te bevrijden door meer sponsors te vinden.

  Wat gaaf dat jullie dit trouwens echt met je gezin doen en dat je dochter ook voor Geraldine bidt!

  Mocht je nou zeggen... ik zou datgene wat ik al doe wel meer echt een naam willen geven (namelijk advocate) en ik wil daar wel meer over weten hoe dat zou kunnen, dan hoor ik dat graag van je! Je kunt me mailen op: advocates - apestaartje - compassion.nl

  Heel erg bedankt voor je hart voor kinderen in armoede en veel zegen samen met je gezin!

  Met vriendelijke groet,
  Wendy van Amerongen
  Advocate Specialist

  BeantwoordenVerwijderen