dinsdag 9 juni 2009

viertafels juni

Pinksteren viel in de maand mei; toen hebben we een Pinkstertafel gemaakt; zie deze blog.
Ik heb toen ook iets geschreven over een rooms-katholieke website die maandelijks aandacht besteedt aan verschillende viertafels. Soms zitten daar erg rooms-katholieke tussen (eentje rond Maria, of Sint Jan), maar over het algemeen vind ik het erg inspirerend!

Voor de maand juni staan er nu nieuwe ideeën op; je kunt ze hier lezen.

Ik had zelf nog het volgende idee:
Op 21 juni is het vaderdag. Dan is het altijd leuk om een viertafel rond 'vader' te maken. Je kunt het alleen over de vader van je kinderen doen; probeer maar eens samen dingen te verzamelen, mooie teksten te schrijven en plaatjes te zoeken. Wordt vast erg mooi!

Je kunt natuurlijk ook iets doen over God de Vader. Bijvoorbeeld een papieren handje met een pareltje erin, samen met het liedje 'Parel in Gods hand' van Elly en Rikkert.

(hier nog een linkje naar een You Tube liedje, beetje te sentimentele plaatjes, maar misschien wel leuk)

Het werkje is van stichting Samuël en kun je hier vinden.

Je hebt vast zelf ook nog wel ideeën.
Veel plezier ermee!

1 opmerking:

  1. Hoi Janneke, wat een leuke blog heb je gemaakt! Ik worstel nog al eens met de geloofsopvoeding van de oudere kinderen, heb je daar ook nog tips voor? Ik zag dat je ook dol op tuinieren bent, misschien vind je deze site ook wel leuk; http://urbanhomestead.org/journal/ Deze familie heeft een stadstuin in Californie helemal omgebouwd in een zelfvoorziende groenten tuin..heel inspirerend..
    Groetjes van mama Lieveheersbeestje.

    BeantwoordenVerwijderen