zondag 28 maart 2010

hosanna!

vandaag is het palmzondag; de zondag die het begin is van Jezus' laatste week voor zijn sterven en opstanding.
voor deze week hebben we een apart rooster; niet meer het rooster van de stronk van isaï dat we de afgelopen weken hebben gelezen. deze week volgen we de Heer Jezus. elke dag lezen we uit de (kinder) bijbel, doen we iets en leggen we een voorwerp op het tafeltje neer.

vandaag begon dat met de intocht in jeruzalem. omdat christi nog herstellende is van de waterpokken, gingen we niet naar de kerk en hadden we met z'n drieën ruim de tijd om thuis 'kinderclub' te doen. we lazen het verhaal uit de kinderbijbel en maakten palmtakken. heel simpel; met een zwarte stift op groen dik papier. uitprikken en knippen en daarna een dun takje uit de tuin er doorheen geregen. met wat plakband vastgezet en klaar!

daarna ging de cd op met het lied over de intocht en gingen we zingen, dansen en zwaaien met de palmtakken. de kinderen hebben de hele dag ezel enzovoort gespeeld...

op de viertafel staan een aantal dingen:
 • kruis dat christi vorig jaar op school heeft geverfd; met de kleuren zwart (zonde), rood (bloed Jezus), wit (reiniging), goud (eeuwig leven), groen (nieuw begin).
 • een los houten kruis dat van mijn grootvader is geweest
 • aan de voet van het kruis 2 poppetjes die de kinderen symboliseren
 • een schaap / lam
 • een kaars
 • het voorwerp van vandaag: de palmtakken

als je wilt, kan ik je het rooster van deze week opsturen. mail dan even naar: jannekeniemeijer@hotmail.com

1 opmerking:

 1. Wij hebben de draad weer opgepakt, de kinderen vonden het mooi om te zoeken naar voorwerpen die pasten bij het verhaal van vandaag. Op ons vier(dien)blad op tafel nu playmobil poppetjes met groene takjes, een ezeltje en een mantel. Ik denk dat het een mooie week zo samen wordt: lezen, zingen en 't verwerken door iets te doen.

  Beterschap verder voor Christi, heeft Boaz het ook gekregen? Hopelijk heeft ze er niet teveel last van gehad. groetjes Jente

  BeantwoordenVerwijderen