woensdag 31 maart 2010

woensdag: voetwassing!vandaag lazen we het verhaal van de voetwassing.


uit de prachtige kinderbijbel van sally lloyd jones. ik heb even wat foto's gemaakt omdat ik de illustraties ook zo prachtig vind.
om de beurt werd er warm water over onze voeten heengegoten; wassen met een washandje en zeep; en afdrogen. we hingen er allemaal boven om het om de beurt te doen!
opa en oma belden ook nog intussen; dus je ziet ook nog een telefoon rondzwerven...

bijzonder en ook erg leuk om te doen!

ik moet eerlijk zeggen dat we niet zoveel tijd hadden (hebben genomen) om door te praten over dienstbaarheid, maar het aanschouwelijk maken voor onze kleine kinderen was al erg leuk en volgens mij ook goed!
tenslotte nog het viertafeltje: vandaag uitgebreid met een schoteltje zeep en een doekje.
1 opmerking:

  1. Jantina van der Meulen29 maart 2012 om 21:07

    Prachtig! Ben net mijn kinderdienst aan het voorbereiden voor a.s. zondag en ga met de kinderen ook de voetwassing doen met daarbij de uitleg. Tijdens het googelen kom ik op jouw pagina terecht waar mijn moeder het al vaak over
    had. Erg leuk te zien. Was zelf op zoek na een makkelijke uitleg. De kinderen zijn van groep 3 tot en met 5. Heb er ook al een mooie afbeelding bij gevonden maar als je nog tips hebt waar de uitleg makkelijk is hoor ik het graag. En..wij hadden vandaag ook pannekoeken gegeten. Blijft lekker zo op z'n tijd!

    Groetjes Jantina van der Meulen.

    BeantwoordenVerwijderen