vrijdag 26 maart 2010

pasen met kinderen: nogmaals

zelf ben ik nogal aan 't zoeken hoe we de komende, stille week als gezin gaan doormaken. en natuurlijk zoek ik daarvoor op internet ;-)
na de vorige post daarover kwam ik nog een aantal aardige ideeën tegen:

  • het lijkt me bijvoorbeeld leuk om met graszaad deze kruis- + grafheuvel te maken. op goede vrijdag leggen we er een playmobilpoppetje omwikkeld in witte katoen in; op pasen ligt alleen de katoen er nog. de beschrijving vind je op deze (engelstalige) blog.
  • ann schreef op de engelstalige site in-courage deze blog over 5 dingen om rond pasen te doen; leuk om te lezen en de foto's te zien!
  • monica schrijft vaak leuke dingen om met kleine kinderen te doen; ze is enorm creatief en gebruikt dat om leuke family nights met haar jonge kinderen te houden. rond pasen heeft ze ook allerlei leuke ideeën; bijvoorbeeld op deze blog. voorbeelden: dit recept voor 'opstandings koekjes' met een heel verhaal bij elk ingrediënt; hier kun je zien hoe ze met haar kinderen de voetwassing heeft gedaan en hier een weekrooster met lezingen en activiteiten.
ik weet natuurlijk niet hoe gemakkelijk jullie engels lezen. ik merk dat als ik op engelstalige sites zoek, ik veel meer leuk materiaal vind dan in het nederlandse taalgebied. maar als het lastig te lezen is, vervalt dat natuurlijk...

op de moederkring hadden we deze week een gesprek over pasen. heb je paaseieren in huis of juist niet? er waren allerlei verschillende meningen. sommigen hadden gewoon de eitjes in huis; gingen op tweede paasdag eieren verven als leuke feestactiviteit. iemand anders hield daar helemaal niet van, maar had wel een week feesteten. en weer een andere moeder vertelde dat haar kinderen eieren verven helemaal het einde vinden, maar dat zijzelf het niet fijn vindt om dat gelijk met pasen te doen. zij had een heel creatieve oplossing: vorige week ergens hadden ze een lente-dag. ze verfden eieren, aten eitjes en alles. daarna had ze alles weer opgeborgen en nu waren ze vooral bezig met de voorbereiding van het christelijke pasen.

zelf hebben we op pasen wel eitjes, paasbrood en snoepjes.
we hebben het nu nog allemaal in de kast liggen, omdat mijn man vast. ik en de kinderen niet, maar ik vind het wel leuk om op dit punt met hem samen te wachten tot pasen.
ik probeer altijd van pasen wel een feestdag te maken, ook wat het eten betreft. lekker ontbijtje met eieren, croissantjes en paasbrood. en de rest van de dag zelfgebakken taart, zelfgebakken broodjes, lekkere salade, misschien wel lamsvlees en een speciaal toetje.
het enige lastige is, dat mijn man voorganger is, en soms het grootste deel van de zondag onderweg is...

monica had een erg leuke oplossing die ik volgend jaar misschien wel doe. op 21 maart had zij een lentefeest met allerlei leuke lente-dingen.
en daarna vooral de voorbereiding op pasen. misschien vind je het leuk om hier de foto's te zien die ze vorig jaar postte.

hoe doen jullie dat?
is dat voor jullie iets om over na te denken of vind je dat veel te moeilijk doen?
ik ben erg benieuwd!

1 opmerking:

  1. Wij hebben vorige week zondag en een paar dagen erna de lente gevierd. We hebben ons met elkaar erover verwonderd hoe mooi God alles weer laat groeien. Op Youtube hebben we naar lammetjes en bloemetjes en kuikentjes gekeken, en het liedje 'weet je dat de lente komt' van Elly en Rikkert geleerd. En we hebben erbij geknutseld en eieren versierd, verstopt en gegeten.
    Deze week staat in het teken van het lijden. En volgende week van de opstanding.

    BeantwoordenVerwijderen