woensdag 24 maart 2010

moedercursus weer begonnen

gisterochtend is er weer een moedercursus van start gegaan!
vorig jaar was dat zo leuk en zinvol, dat we er weer mee bezig wilden.

vorig jaar ging het over geschenken. wat krijg jij van God en wil je graag aan je kind doorgeven? het ging toen over 5 begrippen: genade, inspiratie, geloof, oefening en dienstbaarheid.

dit jaar hebben we voor een wat praktisch onderwerp gekozen: ruimte en grenzen. we gebruiken daarvoor het boek van sarina brons-van der wekken.

de eerste ochtend was natuurlijk wat inleidend.
we luisterden 'vrij zijn' van marco borsato.
we luisterden naar een praatje over de eerste 2 hoofdstukken van het boek. wat ik wel mooi vond, was, dat er op een gegeven moment een cirkel op de grond werd getekend. dat is de ruimte die God ons geeft; daarin kunnen we vrij zijn en van het goede leven genieten. en natuurlijk is dat zo kostbaar dat het beschermd moet worden. grenzen doen dat; die beschermen kostbare zaken. de ruimte die God ons geeft is ook kostbaar én kwetsbaar en heeft dus grenzen en regels nodig.

na de koffie vertelden we elkaar hoe wij erin staan; zijn we vrouwen die erg van vrijheid houden of juist van regels en structuren. lastige vraag!
kun jij 'm voor jezelf beantwoorden?
het was vooral erg mooi om elkaars verhalen te horen; ook te horen hoe we ergens soms in gegroeid zijn of ontdekt hebben dat we nog heel wat bij te leren hebben.
juist om elkaar dan te bemoedigen is zo'n moedergroep zo supergoed!

aan het eind kregen we een tekst mee uit jesaja 40.
daar staat:
als een herder weidt hij zijn kudde:
zijn arm brengt de lammeren bijeen,
hij koestert ze, en zorgzaam leidt hij de ooien.

een tekst die ik al talloze keren gelezen heb.
maar de afgelopen weken heb ik 'm een paar keer met moeders gelezen.
moeders die zich vaak zorgen maken, zichzelf soms teleurstellen.
en zelf net zo goed op zoek zijn naar verzorging en veiligheid.

en dat staat hier!
de redder die komen zal, zal niet alleen voor de lammeren zorgen, maar ook voor de ooien. de moederschapen!

dat is toch wel het prettige van als christen moeders bij elkaar zijn. het gaat er niet om elkaar met prachtige verhalen en idealen om de oren te slaan. het gaat om bemoediging en inspiratie, juist ook vanuit wie de Heer zelf voor ons wil zijn.

ook voor deze cursus geldt trouwens: als je het leuk vindt, die in je eigen plek te organiseren - al het materiaal is gratis te ontvangen. alle verwerkingsvormen en indelingen; mail maar en je krijgt het (jannekeniemeijer@hotmail.com).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten